Performance Testing

Zorg ervoor dat uw omgeving moeiteloos voldoet aan prestatie- en capaciteitsnormen met een performance test. Verkrijg uitgebreide inzichten in uw IT-infrastructuur op verschillende niveaus. Wees bewust van mogelijke problemen en anticipeer op mogelijke consequenties voor de gebruikerservaring.

Digital-Nomad-IT_Vorm

Vertrouw op ervaring

Expertise

Met meer dan 20 jaar ervaring in de IT-sector, met een specialisatie in digitale werkplekken en performance testen, bieden wij een ongeëvenaarde expertise op het gebied van het optimaliseren van complexe IT-infrastructuren. Wij ontwikkelen op maat gemaakte performance test strategieën die zijn afgestemd op diverse platforms, waardoor we zorgen voor naadloze gebruikerservaringen en verbeterde productiviteit. Onze diepgaande kennis stelt ons in staat om innovatieve oplossingen te leveren die de prestaties en efficiëntie van uw digitale omgeving maximaliseren, waardoor uw bedrijf optimaal presteert.

Onderbouwd

Bij elke test die wordt uitgevoerd, worden zorgvuldig zowel kwantitatieve als kwalitatieve meetresultaten verzameld. Deze gegevens dienen als solide basis ter onderbouwing van het behaalde resultaat. Door deze gegevens te combineren en te analyseren, ontstaat er een diepgaand inzicht dat direct gerelateerd is aan de gebruikerservaring. Dit inzicht is van onschatbare waarde, omdat het ons in staat stelt om nauwkeurige en bruikbare conclusies te trekken die direct kunnen worden toegepast in de praktijk. Op basis hiervan kunnen doelgerichte acties worden ondernomen om de prestaties en functionaliteiten van het digitale landschap te verbeteren.

Waarom?

Performance testen biedt talrijke voordelen om de betrouwbaarheid, schaalbaarheid en efficiëntie van IT-systemen te waarborgen. Door het simuleren van real-world scenario’s, stelt het bedrijven in staat potentiële knelpunten en zwaktes in hun systemen te identificeren, waardoor downtime wordt voorkomen en de gebruikerservaring wordt verbeterd. 

Identificeer knelpunten

Verken en identificeer potentiële probleemgebieden in uw IT-infrastructuur, waardoor u preventieve maatregelen kunt nemen om ongewenste situaties te voorkomen, eventuele risico’s te minimaliseren en de betrouwbaarheid van uw systemen te waarborgen.

Proactieve Monitoring

Zorg er te allen tijde voor dat u precies op de hoogte bent van het exacte breekpunt van uw IT-prestaties, waardoor u proactief kunt reageren en potentiële knelpunten kunt identificeren voordat ze kritiek worden.

Optimale Gebruikerservaring

Streef er continu naar om de verwachtingen van eindgebruikers te overtreffen en te zorgen voor een consistente, hoogwaardige gebruikerservaring, waarbij elke interactie voldoening en waarde biedt, zonder enige vorm van teleurstelling.

Flexibele Schaalbaarheid

Geef uw infrastructuur de mogelijkheid om dynamisch op en neer te schalen in reactie op fluctuerende eisen, en biedt zo flexibiliteit en efficiëntie die afgestemd zijn op de unieke behoeften en voorkeuren van uw (klanten).

Performance testen

Een performance test wordt gebruikt om de snelheid of effectiviteit van een computer, netwerk, softwareprogramma of apparaat te bepalen. Performance tests worden uitgevoerd om antwoord te geven op een hypothese of een vraagstuk zoals:

  • Bepalen van de effectieve snelheid van een omgeving;
  • Bepalen van het verzadigingsniveau en vinden van de zwakste schakel in een keten;
  • Het schalen van een omgeving met een representatieve belasting (bijvoorbeeld het aantal actieve gebruikers, of sessies);
  • Valideren van een ontwerp (bijvoorbeeld voor en na een verandering);
  • Analyseren van de impact van een verandering (bijvoorbeeld A/B testen).

Test methoden

Bij Digital Nomad IT streven we naar een nauwkeurige afstemming van diverse testmethoden die elk een specifieke rol vervullen in onze uitgebreide IT-infrastructuur. Door gebruik te maken van verschillende soorten tests kunnen we een grondige evaluatie uitvoeren en een diepgaand inzicht verkrijgen in de prestaties, stabiliteit en beveiliging van onze systemen.

Benchmark

Een benchmarktest wordt gebruikt om de prestaties van verschillende systemen of onderdelen te meten en te vergelijken op basis van gestandaardiseerde criteria. Het helpt bij eerlijke en geïnformeerde vergelijkingen, wat verbeteringen stimuleert in producten of processen.

Loadtest

Een loadtest belast een systeem met een representatieve belasting om te bepalen of de nominale belasting kan worden verwerkt met acceptabele responstijden.

Stresstest

Een stresstest belast een systeem boven zijn nominale belasting, met als doel te bepalen of het systeem in de toekomst een grotere belasting aankan, om een knelpunt te vinden en te bepalen wat het gevolg is van overbelasting.

Digitale Werkplek

Een digitale werkplek biedt werknemers toegang tot hun werkgerelateerde gegevens, applicaties en services vanaf elk apparaat, elke locatie of netwerkverbinding, waardoor flexibiliteit en mogelijkheden voor werken op afstand worden bevorderd. Daarnaast verbetert een digitale werkruimte de beveiliging door centrale toegangscontroles en gegevens beschermingsmaatregelen te implementeren.

De effectiviteit van uw digitale werkplek bepaalt direct de productiviteit van uw team. Een trage computer vermindert de efficiëntie van taken en kan resulteren in vertragingen in projecten, frustratie bij werknemers en een negatieve werkomgeving.

Er zijn diverse implementaties van digitale werkplekken, met elk hun eigen toepassing en voordeel. Performance testen kunnen op nagenoeg elk soort digitale werkplek worden uitgevoerd.

Fysiek werkstation

Laptops en werkstations zijn fysieke computer die worden gebruikt om software uit te voeren en gegevens op te slaan binnen een zakelijke omgeving. Het biedt een solide basis voor het uitvoeren van kritieke bedrijfsapplicaties en het verwerken van essentiële gegevens. 

De prestaties van een fysiek werkstation zijn vaak het referentiepunt van medewerkers als het gaat om de verwachting van prestaties. Met objectieve metingen is het mogelijk om systemen te vergelijken en gerichte acties te ondernemen.

Citrix / VMware

Citrix en VMware bieden beiden een cloud-beheerplatform voor gevirtualiseerde werkplekken die draaien in verschillende cloudservices zoals AWS, Google en Microsoft Azure. Organisaties kunnen hun eigen werkplek-omgeving hosten op een publieke of private cloud, en alleen de cloud gebruiken als een IaaS-provider. 

De meten van de prestaties van verschillende systemen of onderdelen maakt het mogelijk te vergelijken op basis van gestandaardiseerde criteria. Het helpt bij eerlijke en geïnformeerde vergelijkingen, betere capaciteit-schaling en identificeren van knelpunten.

Azure Virtual Desktop

Azure Virtual Desktop is een systeem gebaseerd op Microsoft Azure voor het virtualiseren van Windows-besturingssystemen, waarmee virtuele desktops en applicaties veilig in de cloud worden aangeboden. Het is gericht op zakelijke klanten in plaats van individuele gebruikers.

Met gerichte performance tests kan worden bepaald of de prestaties bij een nominale belasting wordt gehaald en kan de variatie in gebruikerservaring in kaart worden gebracht.

Cloud PC

CloudPC is uw persoonlijke pc in de cloud en zijn toegankelijk vanaf elke locatie, op elk apparaat. Als onderdeel van Windows 365 zijn dit zeer beschikbare, geoptimaliseerde en schaalbare virtuele machines waar gebruikers worden voorzien van een rijke Windows-desktop ervaring.

Door de prestaties van een cloud-werkplek (continu) te meten wordt inzichtelijk gemaakt of de perceptie van snelheid, of het ontbreken daarvan, overeenkomt met de verwachting van een moderne en rijke Windows desktopervaring.

Wilt u vandaag uw bedrijf een impuls geven?

Klaar om de volgende stap te zetten? We zouden graag met u in contact komen! Of u nu vragen heeft, ideeën wilt delen of enthousiast bent om een samenwerking te verkennen, aarzel niet om contact op te nemen. Laten we samen iets geweldigs opbouwen!

We nemen graag contact met u op via onderstaande gegevens.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam